Comfort food er noget af det bedste jeg ved, især her i vintermånederne ♥︎ Og en oksesteg, som simrer ved lave temperaturer i ovnen i flere timer, det er perfekt til en kølig vinterdag og en super god weekend ret
Forleden aften lavede jeg denne langtidsstegte steg med grøntsager i min römertopf eller stegeso, som den også kaldes. Og det giver virkelig det møreste, lækreste kød, som er lige til at hive fra hinanden – mums! Og så smager bagte løg, bare så godt
OPSKRIFT:
1 okstesteg, roastbeef eller oksebov
3-4 gulerødder
3-4 kartofler eller pastinakker
3 store løg
3 hvidløg
Et par rosmarin kviste
4 Lauerbærblade
1 mørk øl
Vand
Salt & Peber
Start med at hælde vand i Römertof’en, for at gøre den klar til ovnen. Brun kødet på panden med salt og peber – det skal ikke gennemsteges. Imens det steger, skæres alle grøntsagerne i grove stykker (de bliver mindre under tilberedning), men da de bliver helt bløde er det rart at stykkerne ikke bliver for små.
Hæld vandet ud af römertopf’en og tilsæt kød og grøntsager. Hæld øllen henover kødet og tilsæt vand til ca. midt på stegen. Ovenpå stegen placeres rosmarin kviste og lauerbærblade. Sæt låget på og stil den på nederste rille i ovnen. Stegen skal have ca. 3-4 timer ved 160 g.
Måske det kunne være en idé til den kommende weekend? Hvor man har tiden til at hygge med maden og holde ovnen kørende hele eftermiddagen. Det smager så godt, så I kan godt glæde Jer
…
Besøg modebloggen her og læs videre: COMFORT FOOD – OKSESTEG I RÖMERTOPF
Speak Your Mind
Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.